12 March 2010

sambutan maulidurrasul peringkat sekolah

Sambutan maulidur rasul peringkat sekolah telah diadakan secara besar-besaran di mana sebanyak 8 kumpulan telah mengambil bahagian di dalam upacara perarakan yg dimulakan dari taman 'playground' berhampiran sehingga ke tapak perhimpunan sekolah.Pengetua SMKBB, Pn Haniza sedang membuat pemantauan sepanduk bg setiap kumpulan yg menyertai perarakan untuk diberi penilaianUstaz Zaki dan En Hairol sedang bersedia memegan sepanduk utama untuk mendahului perarakan maulidurasul kelihatan sekumpulan pelajar dari kelas 5 Jaya bergambar kenangan sebelum memulakan perarakanEn Hafiz, En Iskandar dan En Zairul sedang bersiap sedia dengan sepanduk mewakili kelab STAFFKelihatan sepanduk mewakili Persatuan Pelajar Islam SMKBB sedang bersiap sedia di tapak perhimpunan untuk memulakan langkahkumpulan perarakan dari pelajar Tingkatan 4Kumpulan pelajar Tingkatan 2Pn Siti Sarimah sedang memeriksa keselamatan pelajar di bawah khemah. Pihak Panitia mengucapkan ribuan terima kasih kepada beliau yg berusaha mendapatkan 3 buah khemah secara percuma utk dipinjamkan di majlis pagi niUstaz Zaki sedang memberi kata-kata aluan selaku Pengerusi Majlis Sambutan Maulidur Rasul SMKBBKelihatan penceramah En Kamarulzaman sedang memulakan tazkirah sempena memperingati kelahiran Junjungan Mulia Nabi Muhammad SallallahualaihiwassallamPenceramah sedang berinteraksi dengan seorang pelajar lelaki.Penceramah sedang berdialog dengan seorang pelajar perempuan.

Penceramah semakin bersemangat menyampaikan dakwah di mana mendapat respons yang baik dari kalangan pelajar

Sebaik sahaja selesai sesi ceramah, tibanya slot persembahan dari kumpulan Nasyid SMKBB diketuai oleh Wafa Aisyy. Mereka menyampaikan sebuah lagu yg dipopularkan oleh kumpulan Hijjaz berjudul 'Ya Rasulullah'. Kumpulan Nasyid ini bakal mewakili sekolah ke acara MTQ peringkat Zon Bangsar,KL.

Sebelum majlis bersurai, Pengetua SMKBB, Pn Haniza bt Idris telah menyampaikan sumbangan kepada penceramah

Saya mendapati perarakan pada pagi ini melibatkan seramai 200 orang yang mana setiap pelajar dengan berpakaian lengkap baju melayu dan baju kurung bersemangat melaungkan selawat ke atas nabi secara tidak putus-putus sehingga tiba di tapak perhimpunan. Secara amnya objektif pd pagi ini tercapai...

Saya selaku Ketua Panitia Pendidikan Islam SMKBB merakamkan tahniah dan syabas kepada mereka yg telah bertungkus lumus membuat persiapan sambutan maulidurrasul untuk tahun ini terutamanya kepada 8 kumpulan yang membuat sepanduk bg memeriahkan lagi majlis perarakan pada pagi ini.

Pemenang bagi acara perarakan di pagi ini masih tidak dapat diumumkan kerana kesulitan pihak juri memberi penilaian yg sewajarnya memandangkan semua sepanduk comel-comel belaka.

InsyaAllah pemenang akan diumumkan selepas cuti sekolah nanti. Untuk mengetahui keputusan terkini, rajin-rajinlah melayari http://www.agamaislamsmkbb.blogspot.com/

Tq.


3 comments:

KanakKanakPintar said...

salam.. nasyid lelaki dah xde ker??
ada pelapis f2 nape die firdaus...
sya aizat...

Us. Abd Ghani Husain said...
This comment has been removed by the author.
Us. Abd Ghani Husain said...

kanakkanakpintar,
group nasyid lelaki dah hampir pupus kot...